Ventilatie

Nog nooit heeft ventilatie zoveel aandacht gekregen als de afgelopen 2 jaar. Ventileren in strijd tegen Corona luidt het advies van het RIVM. Logisch, want goed ventileren betekent een gezonder binnenklimaat. Bröker Installatietechniek Arnhem adviseert je graag over ventilatie in jouw huis.

Voordelen van ventilatie voor jou

Een gezonder binnenklimaat. Heb je regelmatig last van hoofdpijn, een slechte concentratie, droge ogen of een jeukende huid? Denk dan eens aan beter ventileren van je huis of kantoor. Doordat je je huis ventileert, vervang je een deel van de lucht met bijvoorbeeld fijnstof of vocht erin door schone lucht. Daarnaast warmt schone lucht sneller op dan vochtige lucht. Regelmatige ventilatie is dus een besparing op je energiekosten. Het ventileren beperkt ook het overdragen van luchtweginfecties.

Op welke manieren zorg je voor een goede ventilatie in huis?

Ventilatie is niets anders dan het verversen van de lucht in je huis of kantoor. Dat kan op de volgende manieren:

  • Zet ramen en deuren tegen elkaar open
  • Houd de ventilatieroosters in je ramen geopend
  • Via mechanische ventilatie
  • Of door een warmteterugwin installatie

Waarmee kan Bröker Installatietechniek mij helpen?

Bröker Installatietechniek kan bekijken of je ventilatiecapaciteit voldoende is. Bovendien kan Bröker Installatietechniek je adviseren over de verschillende ventilatiesystemen. Heb je al een mechanisch ventilatiesysteem of een warmteterugwin installatie? Dan doen wij met plezier het onderhoud van deze systemen. Zodat je zeker weet dat schimmels, stof en bacteriën de werking van jouw ventilatiesysteem niet verminderen.

Regelmatig onderhoud van het ventilatiesysteem is noodzakelijk

Je ziet het niet, maar een ventilatiesysteem raakt ook vervuild. Daarom moet je het ventilatiesysteem jaarlijks laten nakijken. Bröker Installatietechniek Arnhem inspecteert je ventilatiekanalen en controleert je ventilatiebox. Zeker voor je warmte terugwin installatie is het belangrijk om de filters regelmatig te vervangen. Dit zorgt niet alleen voor schonere lucht in huis, maar zorgt er ook voor dat je installatie langer meegaat.

Tip: laat Bröker Installatietechniek Arnhem je cv-ketel, airco en ventilatie onderhoud jaarlijks doen. Hoef je er maar één keer aan te denken.

Waarom kies je voor Bröker Installatietechniek Arnhem voor het onderhoud van je ventilatie?

Wij zijn een klein familiebedrijf. We werken vakkundig en met plezier. Wij hebben verstand van jouw ventilatiesysteem. Denk je erover om een ventilatiesysteem aan te schaffen, dan delen we graag onze kennis met jou. Afspraak is afspraak voor ons en we helpen je snel. Bel ons om te horen wat wij voor jouw ventilatie kunnen doen.